A scene in Transformer 3 that I love the most!

Salam semua,

ecewah, tajuk speaking english tu! hehe, tiba-tiba content posting pula dalam bahasa Melayu. Anyway, there a things that I would like to share which is a scene which I love the most. Ok, sebelum aku cerita lebih lanjut, korang tahu ke pemenda movie Transformer 3 ni? karang penat-penat aku cerita then tak paham plak. hahaha.. ok jom kita tengok dia punya poster below :-

Transformer 3 : The Dark of the Moon

Transformer 3 : The Dark of the Moon

dan bawah ni trailer dia.. korang tengok la, best!

ok, short brief dari aku pasal cerita Transformers 3 : Dark of The Moon

Cerita ni merupakan kesinambungan movie Transformer 2 di mana Optimus Prime berjaya dihidupkan dan mengalahkan Decepticon buat kali keduanya dengan bantuan Autobots, pihak manusia dan satu keturunan the fallen kategori decepticon yang berpihak kepada autobots. Pada masa itu Autobots membuat kerja fulltime bantu manusia menstabilkan keadaan politik dunia dan juga pada masa yang sama mencari kebarangkalian ada Decepticon yang merangkak di bumi ini. Pastu, Autobots baru tahu ada geng dorang yang terhempas dekat bulan, then pergi bulan, angkut sentinel prime balek bumi, kasi ICU. Then, sentinel prime khianat. Pastu korang tengok la sendiri. penat nak cite hehehe..

ada satu scene yang aku nak cerita yang aku suka sangat. Scene ni bukan scene gaduh-gaduh tapi scene yang jiwang hehe. Ok, starting dia, Sam Witwicky dan girlfriend dia ape nama ntah gaduh, so awek dia ni merajuk. Dalam keadaan gawat, Sam jumpa dengan mak ayah dia. Actually Sam nak khabaq kat mak ayah dia dok jauh-jauh sebab bandar Chicago dalam bahaya, tapi mak ayah dia membebel lagi-lagi Sam bagitahu makwe dia lari dari dia. Tapi start sini m ayah dia cerita part yang paling aku suka:-

The Mother : Do you love this girl?
Sam : She’s the one
The Mother : Then, You better go get her, your dad and I when we have a trouble, he often to look and find me. Say what you say (sambil senyum dan pandang suami dia)
The Father : I will follow you to the end of time

masa ayah dia sebut tu, mak dia senyum dan peluk ayah dia. Masa aku dengar dan tengok scene ni, tiba-tiba rasa terharu dan teringat kat seseorang. Wow, a great impact when I watch this movie. meaning dia sangat mendalam. at the end of the story, Si sam peluk awek dia dan cakap the same thing dekat awek dia. Ayat ni buat aku tersentuh sebab dia memberi makna yang ke mana pun orang yang kita sayang pergi, kita sentiasa ada untuk dia, how sweet the words is. Anyway, saya nak sampaikan pada orang itu bahawa I love you, I miss you, I sayang sama you. I will follow you till the end of time sayang.. mmuaahh..

About dune1989

I am human, live in Malaysia, happy as usual, thinking about the future, big ambition, never give up in my life
This entry was posted in My Anecdote. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s